Skip to main content

Avokádós csokikrémes banánpalacsinta


A vasárnapi reggelim nagyon finom volt. Annyira finom, hogy ha csak rágondolok, összefut a nyál a számban :) Ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni, ha az alapanyagokat beszereztük.


Hozzávalók az avokádós csokikrémhez:

* 1 kisebb avokádó
* 1 púpozott ek kakaópor
* pár kanál kókuszkrém, kb. 1/2 dl (én kb. 4 evőkanállal tettem a kókusztejszín tetején felgyűlt krémből)
* méz vagy 1 ek eritritol méz helyett
* vanília és rumaroma ízlés szt.

Elkészítés:

Az avokádónak puhának kell lennie, de nem feketének. Én meg szoktam vásárolni és addig hagyom a konyhapulton, amíg érzem rajta, hogy mostmár jó puha és látszik a kocsánynál, hogy kezdi a feketedést. Krumplihámozóval 2 perc alatt leszedem a héját, majd a többi hozzávalóval beteszem a kis mixerembe. A kókusztejet adagonként kell hozzáadni, nehogy túl folyósra sikerüljön a krém. Összeturmixolom és már kenhetem is.

Banán-palacsinta:

* 1 érett banán
* 2 tojás
* rum és vanília aroma ízlés szerint

Mindent összeturmixolok, vagy kézzel felverem a tojásokat és hozzáadom a villával összetört banánokat és az aromákat. Ebből a mennyiségből 3 közepes palacsinta sül ki. 
A palacsintákat teflon edényben szoktam sütni, cseppnyi olívaolajat aláöntve amit szétkenek az egész felületen. 
Egyenként megkenem őket vastagon  a krémmel, egymásra rakom, szeletelt banánnal és áfonyával díszítem.

Nagyon nagyon finom!




Comments

Popular posts from this blog

Bujurdi (Μπουγιουρντί)

Apu és a babgulyás A mai babgulyás mellé, amit mindig szigorúan görögösen készítek, ami elsősorban azt jelenti, húsmentesen, készítettem kiegészítésképpen egy bujurdit . A bujurdi többféle lehet, a legismertebb  a paprika és feta sütőben. Leírom azt a változatot, amit mi nagyon szeretünk és bármilyen hamar összecsapott ebéd méltó kiegészítése (már ha éppen akadnak otthon hozzávaló alapanyagok).

Fügelekvár (Μαρμελάδα σύκο)

No itt az első aktuális beírás. Az utóbbi időben gyűjtögető életmódot folytatok:) Begyűjtök és elteszek:) Sajnos fügefa nincs a kertben és az udvaron. Férjem-uram semmiképpen nem akart, mert hogy olyan erősek a gyökerei, hogy később csak gondot okoznának a kertben vagy akár a ház alapjainál. Ugyanilyen okból nincsen eperfánk. Mindkettő miatt mindig szomorú vagyok, mikor eszembe jut, mert ez a két legnagyobb természetes árnyékot nyújtó nemesített fa Görögországban és annyira szerettem volna velük beárnyékolni a kertet. De végülis ami fa-dolog, azt ráhagyom, így fügefa nincs. Van viszont a környéken dögivel, úton útfélen. Nem mindegyiken van jó vagy bő gyümölcstermés, de sokszor kisebb nyeszlett fákon meglepően sok és jó minőségű füge terem. 

Apróhal sütőben (Γαύρος)

Hihetetlennek tűnik, hogy a gavros-ról eddig nem írtam bejegyzést, de nem találok semmit, így valószínűleg annyira "mezei" dolognak tekintettem, hogy meg sem említettem.. A "gavros" a legfogyasztottabb apró-halfajta a "maridaki"-val együtt. Kis méretű, keskeny halacska, a nagyok elérhetik egy női tenyér hosszát és jó kövérek. Elkészítésük nagyon egyszerű és nagyon sokszor kerül nálunk is asztalra. Mi legjobban sütőben szeretjük, habár lisztbe forgatva és olívaolajban kisütve sem rossz..