Skip to main content

Pofonegyszerű mousse au chocolat


Ez a csokoládékrém sokféleképpen fogyasztható: mint krém, mint fagylalt vagy mint az előbbi bejegyzés tortájába való krém (sokan nem bírják az avokádót). A krém elkészítése valóban pofonegyszerű.


Hozzávalók 2 személyre:

* 2 banán
* kb. 1/3-a egy konzerv kókuszdiótejnek
* 3 ek jó minőségű kakaópor
* csipet só

Elkészítés:

A banánokat 4-5 órára fagyasztóba tesszük. Lehet őket egészben, héjastól, ekkor a hámozás előtt tartsuk pár percig meleg víz alá, úgy könnyen le tudjuk róla szedni a héját. Egyszerűbb fagyasztás előtt hámozni, majd szeletekre vágni és egy tálkán lefagyasztani.
A fagyasztott banánt erős mixerbe teszem, hozzáadom a kakaóport, a kókusztej egy részét és elkezdem a gépet dolgoztatni. Eleinte dobálni fogja a banánszeleteket de a tej segítségével nemsokára beléjük kap a kés és habos csokikrémet kavar. Kókusztejből még annyit adagolok hozzá, amennyi ahhoz kell, hogy az általam kívánandó krém sűrűség meglegyen. Pár perc alatt készen van  a finom desszert. Ha rögtön fogyasztjuk krémes fagyi állaga van, ha még fagyisabbra szeretnénk, tegyük vissza a mélyhűtőbe kicsit.

Aki nem használt még kókusztejet annak jó tudnia, hogy a konzerv tetején összegyűl a tejszín, ez egy 3-4 ujjnyi rész, alatta marad a kókuszvíz. Mikor tejként szeretnénk használni, akkor egy villával kavarjuk össze az egészet és már kész is van. A maradékot meg lehet inni, vagy kávéba tenni, vagy másnap megint készíteni egy finom csokikrémet :)

És itt egy jó videó is a készítéséről:

Comments

Popular posts from this blog

Bujurdi (Μπουγιουρντί)

Apu és a babgulyás A mai babgulyás mellé, amit mindig szigorúan görögösen készítek, ami elsősorban azt jelenti, húsmentesen, készítettem kiegészítésképpen egy bujurdit . A bujurdi többféle lehet, a legismertebb  a paprika és feta sütőben. Leírom azt a változatot, amit mi nagyon szeretünk és bármilyen hamar összecsapott ebéd méltó kiegészítése (már ha éppen akadnak otthon hozzávaló alapanyagok).

Fügelekvár (Μαρμελάδα σύκο)

No itt az első aktuális beírás. Az utóbbi időben gyűjtögető életmódot folytatok:) Begyűjtök és elteszek:) Sajnos fügefa nincs a kertben és az udvaron. Férjem-uram semmiképpen nem akart, mert hogy olyan erősek a gyökerei, hogy később csak gondot okoznának a kertben vagy akár a ház alapjainál. Ugyanilyen okból nincsen eperfánk. Mindkettő miatt mindig szomorú vagyok, mikor eszembe jut, mert ez a két legnagyobb természetes árnyékot nyújtó nemesített fa Görögországban és annyira szerettem volna velük beárnyékolni a kertet. De végülis ami fa-dolog, azt ráhagyom, így fügefa nincs. Van viszont a környéken dögivel, úton útfélen. Nem mindegyiken van jó vagy bő gyümölcstermés, de sokszor kisebb nyeszlett fákon meglepően sok és jó minőségű füge terem. 

Kecskesült

Görögország legtöbb vidékén ünnepi asztal része általában a kecskesült, időszaktól függetlenül. Lehet az karácsonyi vagy Húsvéti (főleg) asztal, vagy bármilyen öröm megünneplésére rendezett vendéglátás, a kecskesült mindig megállja a helyét az ünnepi asztalon, de a hétköznapokban is. Nem csoda, hisz rengeteg a kecske a sziklás, kopár hegyeken, főleg a szigeteken. Ezek a kecskék, melyek szabadon vannak tenyésztve, valami elképesztő tehetséggel másznak fel a  legmagasabb hegyek, legmeredekebb sziklafaira is. Húsuk talán a legegészségesebb, hisz növényekkel táplálkoznak, különlegesen szereik az olívafa leveleit. Már leírtam a kecskesült készítését ( kecskesült 1 , kecskesült 2 , kecskesült 3 ) így most csak a képeket mutatom meg. Én nagyon szeretem, ünnepekkor előszeretettel készítem, nagyon "hálás" étel, nem lehet csalódni benne, ráadásul  csak bedobom a sütőbe és ottfelejtem..