Kezdődik a Karácsonyi visszaszámlálás, nem lehet sütemény szag mentes a hétvége. Így hát egy finom, cukor és lisztmentes csokis szilvásra esett a választásom.
Hozzávalók:
A tésztához:
* 3 tojás
* 100 gr mag nélküli aszalt szilva
* 60 gr őrölt mandula
* 45 gr kókuszreszelék
* 1 tk sütőpor
* 1-2 ek víz ha esetleg kéne lazítani
Máz:
* 50 gr fekete csoki (minim 80%)
* 3-4 ek kókusztej vagy egyéb tej
* 2 tk cukornak megfelelő édesítő (nálam 2 tk Green Canderel stevia por)
Elkészítés:
Hozzávalók:
A tésztához:
* 3 tojás
* 100 gr mag nélküli aszalt szilva
* 60 gr őrölt mandula
* 45 gr kókuszreszelék
* 1 tk sütőpor
* 1-2 ek víz ha esetleg kéne lazítani
Máz:
* 50 gr fekete csoki (minim 80%)
* 3-4 ek kókusztej vagy egyéb tej
* 2 tk cukornak megfelelő édesítő (nálam 2 tk Green Canderel stevia por)
Elkészítés:
A tojásokat a szilvával összemixeltem, majd minden - a tésztához való - hozzávalót alaposan összekevertem. Sütőpapírral béleltem egy 23x16 cm belső átmérőjű tepsit és ebbe kentem a masszát, úgy, hogy kb. 1 ujjnyira álljon a tepsiben (nem ért széltől szélig). Kb. 25-30 perc alatt, 170 fokra előmelegített sütőben barnára sütöttem. Mivel nincs liszt benne, ezért annyi sütés kell, amennyi a tojások megsüléséhez szükséges.
Mikor megsült (megnéztem egy beleszúrt fogpiszkálóval, ne ragadjon a massza), a sütőpapírral kiemeltem és rácsra tettem, hagytam kihűlni.
Időközben vízgőz fölé tettem egy lábost, ebben összeolvasztottam a mázhoz valókat. Nem lett fényes a máz, mert most kísérletezgetem egy újfajta kókuszkrémmel, de annak ellenére, hogy mattabb lett, nagyon finom ízre. Mire összeolvadt és összekavartam, langyosra hűlt a tészta is, így rákentem a csokikrémet.
Hagytam megint kihűlni, majd szépen felvágtam. Nagyon finom, és a csokoládé, valamint a mandula miatt (ünnepi összetevők) akár Karácsonykor is újra elkészíthető.
Eredeti recept Dalla Cucina-tól. Neki szebb a máza :)
Comments