Ez annak fog igazán ízleni, aki nagyon szereti a káposztát, mint én. Az elkészítése nagyon egyszerű.
Hozzávalók:
* 500 gr darált hús
* 500 gr káposzta
* 1 hagyma
* 2 fokhagyma
* 3 tojás
Kiegészítők:
* tökmagbél-liszt vagy más pellet (mag darálva) vagy morzsa a nem gluténmentes változatban
* 2-3 ek só a káposztát fonnyasztani
* olívaolaj vagy zsír a tepsit kikenni
Elkészítés
A káposztát megreszelem, majd sózom és alaposan kézzel összeforgatom, hogy a só mindenhová behatoljon. Legalább egy óráta félreteszem. Utána alaposan lemosom, hagyom kicsit folyjon le a víz róla. A húst összedolgozom az apróra vágott vagy reszelt/mixelt hagymával, fokhagymával, tojásokkal, olajjal, borssal. Nem teszek sót, mert a káposzta sós marad, és ez a só bőven elég lesz. A húsos masszát összekeverem a káposztával, alaposan összedolgozom. Egy kisebb négyszögletes tepsit kikenek olajjal, megszórom az alját pellet-l vagy liszttel/morzsával, majd belesimítom a masszát. Tetejét megint meg lehet szórni liszttel, én csak tökmaggal szórtam meg.
Comments