Hozzávalók:
(4-6 személyre)
1/2 kg száraz óriásbab
2 közepes hagyma
olívaolaj ízlés szerint
só, bors, citromlé vagy ecet ízlés szerint
Elkészítés:
(4-6 személyre)
1/2 kg száraz óriásbab
2 közepes hagyma
olívaolaj ízlés szerint
só, bors, citromlé vagy ecet ízlés szerint
Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk. Ha ezt elfelejtjük akkor a következőképpen járunk el:
Megmossuk a babot, fazékba tesszük, annyi vizet adunk hozzá hogy ellepje. Felfőzzük, majd lehúzzuk a tűzről és egy órát lefedve hagyjuk ázni a forró vízben. Egy óra múlva leöntjük a vizet és újból felöntjük, annyi forró vízzel, hogy ellepje, sózzuk és puhára főzzük. Leszűrjük, megvárjuk míg kihűl és salátástálba halmozzuk.
A hagymákat kerek szeletekre vágjuk és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
A babot, hagymát, petrezselymet összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáöntünk olívaolajat és citromlevet, vagy ecetet ízlés szerint és máris tálalható.
Megj.:
Ez a saláta nagyon finom és ismert tarka babból (fászoliá mávromátiká). Minden tavernában étlapján gyakran szerepel étvágygerjesztőként (orektika).
Megmossuk a babot, fazékba tesszük, annyi vizet adunk hozzá hogy ellepje. Felfőzzük, majd lehúzzuk a tűzről és egy órát lefedve hagyjuk ázni a forró vízben. Egy óra múlva leöntjük a vizet és újból felöntjük, annyi forró vízzel, hogy ellepje, sózzuk és puhára főzzük. Leszűrjük, megvárjuk míg kihűl és salátástálba halmozzuk.
A hagymákat kerek szeletekre vágjuk és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
A babot, hagymát, petrezselymet összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáöntünk olívaolajat és citromlevet, vagy ecetet ízlés szerint és máris tálalható.
Megj.:
Ez a saláta nagyon finom és ismert tarka babból (fászoliá mávromátiká). Minden tavernában étlapján gyakran szerepel étvágygerjesztőként (orektika).
Comments