Hozzávalók:
(4 személyre)
1/2 kg fehér száraz bab
10 dkg árpa
füstölt húsdarabok ízlés szerinti mennyiségben
2 kisebb hagyma
1 cikk fokhagyma
2 babérlevél
1 csésze paradicsomszósz
1 csésze olívaolaj
Elkészítés:
(4 személyre)
1/2 kg fehér száraz bab
10 dkg árpa
füstölt húsdarabok ízlés szerinti mennyiségben
2 kisebb hagyma
1 cikk fokhagyma
2 babérlevél
1 csésze paradicsomszósz
1 csésze olívaolaj
Elkészítés:
1. A babot jól átmossuk majd az árpával együtt egy éjszakára beáztatjuk. Másnap lemossuk és beleöntjük egy jól záró fedeles, magas oldalú tepsibe.
2. A hagymából, olajból és füstölt húsból pörköltet készítünk Hozzáöntjük a babhoz és az árpához.
3. Hozzáadjuk a két babérlevelet, cikk fokhagymát, paradicsomszószt majd felöntjük annyi vízzel hogy 2 ujjnyira ellepje a babot. Lefedjük és lassú tüzön megsütjük. Ha este betesszük 150 fokra, reggelre készre van főve.
Comments