...avagy káposztás rétes, de görögösen. A szokásos pita, ez alkalommal káposztával.
A lapok készítését, nyújtását ITT írtam le részletesen.
Töltelékhez valók:
Elkészítés:
A lapok készítését, nyújtását ITT írtam le részletesen.
Töltelékhez valók:
- kb. 1/2 közepesen nagy káposztának a sarvalt (julienre vágott) levelei
- 1 v. 2 közepes póréhagyma fehér része karikára vágva
- 2 nagyobb sárgarépa a reszelő nagy lyukú részén lereszelve
- 1 kisebb zellergumó reszelve vagy 2 maréknyi zöld zeller apróra vágva
- kb. 1 csésze villával apróra tört fetasajt
- 1/2 csésze sárga sajt reszelve (én a Kerrygold fajtát szoktam használni, hogy ne legyen nyúlós ha melegen fogyasztjuk, de se összeragadt massza, ha hidegen)
- 3 enyhén felvert tojás
- só, jó sok bors
Elkészítés:
Egy nagyobb fazékba 1/2 teásbögre vízzel megpárolom a káposztaleveleket, a póréhagymát, répát és zellert. Mikor minden megpuhult, szűrőbe teszem és kiviszem a balkonra letakarva, hadd hűljön és csorogjon le a leve.
Időközben elkészítem a lapokat.
Mikor a tölteléknek való legalább langyosra hűlt és kicsorgott a leve, hozzáteszem a sajtokat, az enyhén felvert tojásokat és jó bőven borsot. Alaposan összekeverem, úgy, hogy biztos lehessek abban, a tojás mindenhol egyenletesen jelen van és nem puffasztja fel csak helyenként a pitámat. Ekkor összeállítom a pitát az alapreceptben leírt módon és kisütöm.
Comments