Az eredeti tiramisu receptem is fent van a BLOG-ban, most viszont kicsit másképpen alakítottam ezt a finomságot. Nem akartam tojást tenni bele, ezért a következőképpen készítettem:
Hozzávalók:
- 24 db 10 cm hosszúságú piskóta (Savoiardi Ladyfingers keksz), 2x12 darabos csomag
- 13x21 cm téglalap alakú magas üvegtál (az ideális olyan tál lenne ami pont olyan széles mint a piskóták, lehet ilyet kapni tiramisu tál néven a konyhás butikokban)
- áztató lé
- krém
- kakaópor behinteni a tetejét
- 1 pohár víz
- 1 kanál porcukor
- 1 kanál instant nesskávé
- konyak ízlés szt.
- 2x200 ml tejszín
- 2x200 gr mascarpone vagy ilyen típusú krémsajt
- 2 csésze porcukor
A krémhez először felverem a tejszínt, majd belemixelem a porcukrot és a krémsajtot. A piskótákat megforgatom az áztató lében, majd egymás mellé helyezem őket a tálba. Miután az első réteg piskóta fedi a tál alját, teszek egy réteg krémet. Erre megint egy réteg piskóta jön, majd krém. A legfelső réteg krémre jó vastag kakaóréteget szitálok.
Comments