Skip to main content

Pofonegyszerű mousse au chocolat


Ez a csokoládékrém sokféleképpen fogyasztható: mint krém, mint fagylalt vagy mint az előbbi bejegyzés tortájába való krém (sokan nem bírják az avokádót). A krém elkészítése valóban pofonegyszerű.


Hozzávalók 2 személyre:

* 2 banán
* kb. 1/3-a egy konzerv kókuszdiótejnek
* 3 ek jó minőségű kakaópor
* csipet só

Elkészítés:

A banánokat 4-5 órára fagyasztóba tesszük. Lehet őket egészben, héjastól, ekkor a hámozás előtt tartsuk pár percig meleg víz alá, úgy könnyen le tudjuk róla szedni a héját. Egyszerűbb fagyasztás előtt hámozni, majd szeletekre vágni és egy tálkán lefagyasztani.
A fagyasztott banánt erős mixerbe teszem, hozzáadom a kakaóport, a kókusztej egy részét és elkezdem a gépet dolgoztatni. Eleinte dobálni fogja a banánszeleteket de a tej segítségével nemsokára beléjük kap a kés és habos csokikrémet kavar. Kókusztejből még annyit adagolok hozzá, amennyi ahhoz kell, hogy az általam kívánandó krém sűrűség meglegyen. Pár perc alatt készen van  a finom desszert. Ha rögtön fogyasztjuk krémes fagyi állaga van, ha még fagyisabbra szeretnénk, tegyük vissza a mélyhűtőbe kicsit.

Aki nem használt még kókusztejet annak jó tudnia, hogy a konzerv tetején összegyűl a tejszín, ez egy 3-4 ujjnyi rész, alatta marad a kókuszvíz. Mikor tejként szeretnénk használni, akkor egy villával kavarjuk össze az egészet és már kész is van. A maradékot meg lehet inni, vagy kávéba tenni, vagy másnap megint készíteni egy finom csokikrémet :)

És itt egy jó videó is a készítéséről:

Comments

Popular posts from this blog

Fügelekvár (Μαρμελάδα σύκο)

No itt az első aktuális beírás. Az utóbbi időben gyűjtögető életmódot folytatok:) Begyűjtök és elteszek:) Sajnos fügefa nincs a kertben és az udvaron. Férjem-uram semmiképpen nem akart, mert hogy olyan erősek a gyökerei, hogy később csak gondot okoznának a kertben vagy akár a ház alapjainál. Ugyanilyen okból nincsen eperfánk. Mindkettő miatt mindig szomorú vagyok, mikor eszembe jut, mert ez a két legnagyobb természetes árnyékot nyújtó nemesített fa Görögországban és annyira szerettem volna velük beárnyékolni a kertet. De végülis ami fa-dolog, azt ráhagyom, így fügefa nincs. Van viszont a környéken dögivel, úton útfélen. Nem mindegyiken van jó vagy bő gyümölcstermés, de sokszor kisebb nyeszlett fákon meglepően sok és jó minőségű füge terem. 

Bujurdi (Μπουγιουρντί)

Apu és a babgulyás A mai babgulyás mellé, amit mindig szigorúan görögösen készítek, ami elsősorban azt jelenti, húsmentesen, készítettem kiegészítésképpen egy bujurdit . A bujurdi többféle lehet, a legismertebb  a paprika és feta sütőben. Leírom azt a változatot, amit mi nagyon szeretünk és bármilyen hamar összecsapott ebéd méltó kiegészítése (már ha éppen akadnak otthon hozzávaló alapanyagok).

Kecskesült

Görögország legtöbb vidékén ünnepi asztal része általában a kecskesült, időszaktól függetlenül. Lehet az karácsonyi vagy Húsvéti (főleg) asztal, vagy bármilyen öröm megünneplésére rendezett vendéglátás, a kecskesült mindig megállja a helyét az ünnepi asztalon, de a hétköznapokban is. Nem csoda, hisz rengeteg a kecske a sziklás, kopár hegyeken, főleg a szigeteken. Ezek a kecskék, melyek szabadon vannak tenyésztve, valami elképesztő tehetséggel másznak fel a  legmagasabb hegyek, legmeredekebb sziklafaira is. Húsuk talán a legegészségesebb, hisz növényekkel táplálkoznak, különlegesen szereik az olívafa leveleit. Már leírtam a kecskesült készítését ( kecskesült 1 , kecskesült 2 , kecskesült 3 ) így most csak a képeket mutatom meg. Én nagyon szeretem, ünnepekkor előszeretettel készítem, nagyon "hálás" étel, nem lehet csalódni benne, ráadásul  csak bedobom a sütőbe és ottfelejtem..