Ez volt az egyik étel, amit a "Görög ízek és vidékek" c. dokumentumfilm húsvéti forgatásakor készítettünk az Eviai Roviesben. Azóta készültem itthon elkészíteni, de itt ahol élek, sehogy sem jutottam hozzá az édeskömény-maghoz. Most végre valahára sikerült beszereznem és már másnap elkészült ez a különleges ízvilágú csibe.
Jöjjön hát a recept.
Hozzávalók:
1 csirke 8 részre darabolva
4 ek olívaolaj
2 cikk fokhagyma
1 ágacska rozmaring
1 ágacska zsálya
2 babérlevél
1 borospohár fehérbor
1 nagy érett paradicsom apróra vágva vagy 1 konzerv paradicsom
1 kk édeskömény mag
1 csésze zöld, töltött olívabogyó
só, bors
Elkészítés:
A csirkedarabokat a felhevített olívaolajon pirosra sütjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a rozmaringot, zsályát és a babérleveleket.
Leöntjük a borral, majd amikor az alkohol elpárolgott az ételbe öntjük az apróra darabolt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és beletesszük az édesköménymagot.
Lefedve ¾-1 órát főzzük, vigyázva, hogy ne égjen oda. Ha esetleg oda akarna kapni, kevés vizet adunk hozzá. Amikor a csirke megpuhult és a mártás alatta besűrűsödött, hozzáadjuk az olívákat, összekeverjük, majd melegen tálaljuk.
Comments