Hozzávalók a piskótához:
* 10 tojás
* 4 púpozott ek mandulaőrlemény (héj nélküli mandula)
* 2 p. ek. mandulaliszt (nálam az, ami a mandulatej készítése után marad)
* 1 p. ek. kókuszliszt
* 1 ek psyllium husk (útifűmaghéj)
* 5 ek eritritol
A kakaóshoz pluszban:
* 1 tk szódabikarbonát
* 1 ek citromlé
* 2 ek víz
A mákoshoz pluszban:
* 2 ek darálatlan mák
Elkészítés:
Először felverem a tojások fehérjét csipet sóval és pár csepp citromlével. Mikor jó kemény, belekavarom egyenként a tojások sárgáját és minden más alapanyagot, kivéve a plusz hozzávalókat melyek a kakaós és mákoshoz kellennek. Tehát elkészítem a fehér lisztekből, őrleményekből az alappiskótát, majd három részre osztom. Az egyik rész így marad,a második rész lesz a kakaós, ide beleteszem a kakaóshoz való alapanyagokat, a harmadik lesz a mákos, ebbe beleteszem a mákot.
A három különféle piskótát egymás mellé egy 24 cm-s formába kanalazom.
180 fokos, előmelegített sütőben kb 35 perc alatt készre sütöm.
Hagyom kihűlni, majd három lapot vágok.
Elkészítem a krémet. A krémhez én kókusztejszínt vertem fel, de sajnos kicsapódott, így végül zselatinnel kikavartam és gyümölcsöket, édesítőt tettem bele, ezzel kentem meg a lapokat. De bármilyen krém talál bele, úgyhogy ez ízlésfüggő.
Összeállítás után jót tesz neki, ha pár órát áll, hogy a krém átitassa a piskótát, pont mint a lisztes piskóta esetében. A lisztes piskótáimat mindig meglocsolom cukorsziruppal is, de mivel ebbe nem használtam cukrot, ezért ezzel a módszerrel nem éltem. Habár nem árthatna neki egy nagyon lightos mézes szirup.. Mindenesetre a piskóta nagyon ízlett és nagyon látványos is volt.
Comments