Skip to main content

Ha gasztrobloggerek összefognak


A piros karácsonyfáról a blog jobb oldalán.
Egy újabb nemes kezdeményezés, ezúttal 115 gasztroblogger közreműködésével. Sikerült megalkotni egy nagyszerű karácsonyi kiadványt, melyben karácsonyi ételek, italok, ajándékötletek kapnak helyet. Ez a kiadvány mindenki számára elérhető, aki valamennyi pénzt utal át a megadott bankszámlára. Minimum összeg nincs, mindenki annyit ad, amennyit tud, ne feledjétek, a legkisebb is számít. Cserébe letölthető ez a nagyszerű gyűjtemény. A befolyt adományokat pedig a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével eljuttatják rászoruló gyerekeknek és családjuknak. Természetesen minderről fényképes beszámolókat olvashattok.
Eddig több, mint 800 ezer forintot sikerült összegyűjteni. Segíts Te is!

Nagyon jó dolog ajándékot kapni karácsonykor, de legalább ennyire jó adni is! Segíts, hogy másnak is szép karácsonya legyen!

További részletet itt olvashattok!

Comments

Popular posts from this blog

Bujurdi (Μπουγιουρντί)

Apu és a babgulyás A mai babgulyás mellé, amit mindig szigorúan görögösen készítek, ami elsősorban azt jelenti, húsmentesen, készítettem kiegészítésképpen egy bujurdit . A bujurdi többféle lehet, a legismertebb  a paprika és feta sütőben. Leírom azt a változatot, amit mi nagyon szeretünk és bármilyen hamar összecsapott ebéd méltó kiegészítése (már ha éppen akadnak otthon hozzávaló alapanyagok).

Fügelekvár (Μαρμελάδα σύκο)

No itt az első aktuális beírás. Az utóbbi időben gyűjtögető életmódot folytatok:) Begyűjtök és elteszek:) Sajnos fügefa nincs a kertben és az udvaron. Férjem-uram semmiképpen nem akart, mert hogy olyan erősek a gyökerei, hogy később csak gondot okoznának a kertben vagy akár a ház alapjainál. Ugyanilyen okból nincsen eperfánk. Mindkettő miatt mindig szomorú vagyok, mikor eszembe jut, mert ez a két legnagyobb természetes árnyékot nyújtó nemesített fa Görögországban és annyira szerettem volna velük beárnyékolni a kertet. De végülis ami fa-dolog, azt ráhagyom, így fügefa nincs. Van viszont a környéken dögivel, úton útfélen. Nem mindegyiken van jó vagy bő gyümölcstermés, de sokszor kisebb nyeszlett fákon meglepően sok és jó minőségű füge terem. 

Apróhal sütőben (Γαύρος)

Hihetetlennek tűnik, hogy a gavros-ról eddig nem írtam bejegyzést, de nem találok semmit, így valószínűleg annyira "mezei" dolognak tekintettem, hogy meg sem említettem.. A "gavros" a legfogyasztottabb apró-halfajta a "maridaki"-val együtt. Kis méretű, keskeny halacska, a nagyok elérhetik egy női tenyér hosszát és jó kövérek. Elkészítésük nagyon egyszerű és nagyon sokszor kerül nálunk is asztalra. Mi legjobban sütőben szeretjük, habár lisztbe forgatva és olívaolajban kisütve sem rossz..