Jöjjenek az elmaradt receptek. Ez a céklás töltött tojás nagyon finom, de nem szabad a vacsora előtti nap összeállítani, mert a cékla nagyon megfogja a tojásfehérjét. A tölteléket külön edénykében lehet tartani és közvetlenül fogyasztás előtt megtölteni vele a tojásokat. Sajnos görög barátainknál megint csak nem arattam sikert ezzel, pedig nagyon finom, csak ahányszor töltött tojást készítek, mindig rajtam marad, mert rettenetesen félnek a tojásevéstől. Egy felet megkóstolnak és annyi, "koleszterin full" felkiáltással odébb tolják. Pedig ugyan mi nem "koleszterin full" a téli ünnepi kaják közül? No de ez egy ilyen heppjük, már megszoktam, inkább magamért, meg a különlegesség kedvéért készítettem. Ez a negatív atmoszféra nem kell senkit befolyásoljon, abszolút magyar szájíznek megfelelő étek és még pikánsra is lehet varázsolni egy kis csípős paprikával.
Hozzávalók:
* 12 tojás
* 20 dkg céklagumó
* 2 tk mézes mustár
* 1/2 citrom leve
* só, bors
Elkészítés:
A céklagumókat sós vízben megfőzzük, majd lehántjuk róla a héjukat. Hagyjuk kihűlni.
A tojásokat megfőzzük, majd még melegen levesszük a héjukat. Hagyjuk hűlni, majd kettévágjuk őket. Mindegyikből kivesszük a sárgáját és a többi hozzávalóval összemixeljük. Visszatöltjük a fél tojásokba és tálra rakjuk.
Comments