A tavalyi Szilveszterezésünknél az idei sokkal jobban sikerült. Megint barátainknál voltunk, de csakis "technikai" okokból kifolyólag rendeződnek a bulik java része náluk, ami azt jelenti, hogy én is készülök ételekkel, nem vagyok egy, egyszerűen csak az ajtón beeső vendég.
Az ételek büfé szerűen a konyhaasztalra lettek kipakolva és mindenki rájuk járt. 12 óráig beszélgettünk, eszegettünk, aztán 12 után nekiestünk a "vaszilopitá"-nak és az édességeknek. Reggel 5-ig pedig "biriba"-ztunk, ez egy, a kanasztához hasonló kártyajáték.
Ami az ennivalókat illeti, a fenti képen láthatóak. A háziasszony minden évben szilveszterkor hagyományosan ugyanazokat készíti: 3 fajta pita (rétesfajták), kocsonya, disznófősajt, sült disznóhús, póréhagymás kolbász a fő eledelek náluk. Én készítettem egy húsroládot és céklás-krémmel töltött tojásokat, valamint egy avokádós csokoládétortát. Az erre érdemes receptek majd külön bejegyzésben felkerülnek.
Mindenkinek boldog, sikeres, egészségben és örömökben gazdag, áldott Új Esztendőt kívánok!
Comments