A "tabule"-nek nevezett saláta az egész közel keleten ismert. Tulajdonképpen petrezselyemzöld-salátának is hívhatnánk, mert ez benne a domináló íz.
Hozzávalók:
1 csésze durva búzadara
1 csésze apróra vágott zöldhagyma
1 csésze mag nélküli apróra vágott paradicsom
2,5 csésze apróra vágott petrezselyem
só, citromlé és olívaolaj - ízlés szerint
A fenti hozzávalókat csak azért adtam meg, legyen egy kiindulópont annak, aki elkészítené. A fentieken lehet változtatni, vagy inkább szemre adagolni, ahogyan én minden recepttel teszem:)
személyenként 1 fej puha zöldsaláta, csíkosra vágva
1 tonhal konzerv (a tengervízben lévőt szoktuk venni)
kapribogyó ízlés szerint
Nagyon finom volt és a dara miatt nagyon laktató. Még este sem voltunk éhesek utána.
Tonhalas tabule jellegű saláta |
Hozzávalók:
1 csésze durva búzadara
1 csésze apróra vágott zöldhagyma
1 csésze mag nélküli apróra vágott paradicsom
2,5 csésze apróra vágott petrezselyem
só, citromlé és olívaolaj - ízlés szerint
A fenti hozzávalókat csak azért adtam meg, legyen egy kiindulópont annak, aki elkészítené. A fentieken lehet változtatni, vagy inkább szemre adagolni, ahogyan én minden recepttel teszem:)
A búzadarát beáztatom forró vízbe. 20 perc alatt kb. duplájára duzzad és már fogyasztható is. A mostani saláta főételnek volt készítve pár húsosabb nap után, így jó nagy adagot készítettem. Nekünk, 2 felnőttnek, még túl sok is lett az egy csésze (250 gr) dara. A paradicsomokat nem szoktam kimagozni, csak apróra vágni.A salátába a fenti hozzávalókon kívül én tettem még:
személyenként 1 fej puha zöldsaláta, csíkosra vágva
1 tonhal konzerv (a tengervízben lévőt szoktuk venni)
kapribogyó ízlés szerint
Nagyon finom volt és a dara miatt nagyon laktató. Még este sem voltunk éhesek utána.
Comments