Nagyon érdekes dologra bukkantam egy Athéni nagy bevásárlóközpontban való felfedezőutamkor: nagyon kis szemű, zöld szárazbabra. Annyira kicsik a szemek, mint a borsszemek. Én nem ismertem ezt eddig, de mivel mindenfajta hüvelyest imádunk, vettem egy zacsival. Végül a neten böngészve kiderült, régen majdnem minden görög vidéken fogyasztották, manapság Kalamata vidékére jellemző és úgy készítik, ahogyan a csicserit szoktuk. Nosza neki, neki is álltam.
Felfőztem a paszulyt, leöntöttem az első levet. Utána elkezdtem főzni, majd mikor láttam, hogy bizoyn ez hamar fog puhulni, gyorsan hozzáadtam a következőket:
- 1 apróra vágott és forró olajon megfuttatott hagyma
- só, bors
- a vége fele 1 lk oregano
- a vége fele 2 citrom leve
- 1 pohár olívaolaj
Érdekes lett, nem mondhatom, hogy jobban ízlene a csicserinél, legközelebb lehet keresek más jellegű receptet is. Mindenesetre maradt még, azt össze fogom mixelni és hagymával fogjuk enni, majd beszámolok milyen.
Comments