Skip to main content

Fogyasztó, méregtelenítő, hűsítő nyári ital

A napokban a Facebook oldalakon "sétafikált" egy német orvos által javasolt fogyasztó ital. Nem sikerül megint megtalálnom azt az oldalt, de mikor elolvastam, gyorsan lejegyeztem, majd elkészítettem. Nem annyira a fogyásért, hanem inkább azért, mert finomnak ígérkezett és cukormentes! Aztán megfeledkeztem róla és 2 nap múlva került elő a hűtőből. Nagyon finom!

A hozzávalókat csak össze kell kavarni, majd az egészet 1 napot érleltetni a hűtőben. Jöjjön a recept.

Hozzávalók:

2 l víz
egy 3 cm-s darab gyömbér gyökér, reszelve
1 kígyóuborka, reszelve
1 nagy citrom szeletelve
12 mentalevél

Vájon egészségetekre! :)

u.i.
Közben megjött az infó, a neten Sassy vízként lehet vele találkozni. Nagyon vízhajtó hatása van, alacsony vérnyomás esetén nem kell sokat inni belőle!

Comments

Márti said…
Ez tényleg finomnak látszik! köszi,kipróbálom :)

Popular posts from this blog

Bujurdi (Μπουγιουρντί)

Apu és a babgulyás A mai babgulyás mellé, amit mindig szigorúan görögösen készítek, ami elsősorban azt jelenti, húsmentesen, készítettem kiegészítésképpen egy bujurdit . A bujurdi többféle lehet, a legismertebb  a paprika és feta sütőben. Leírom azt a változatot, amit mi nagyon szeretünk és bármilyen hamar összecsapott ebéd méltó kiegészítése (már ha éppen akadnak otthon hozzávaló alapanyagok).

Fügelekvár (Μαρμελάδα σύκο)

No itt az első aktuális beírás. Az utóbbi időben gyűjtögető életmódot folytatok:) Begyűjtök és elteszek:) Sajnos fügefa nincs a kertben és az udvaron. Férjem-uram semmiképpen nem akart, mert hogy olyan erősek a gyökerei, hogy később csak gondot okoznának a kertben vagy akár a ház alapjainál. Ugyanilyen okból nincsen eperfánk. Mindkettő miatt mindig szomorú vagyok, mikor eszembe jut, mert ez a két legnagyobb természetes árnyékot nyújtó nemesített fa Görögországban és annyira szerettem volna velük beárnyékolni a kertet. De végülis ami fa-dolog, azt ráhagyom, így fügefa nincs. Van viszont a környéken dögivel, úton útfélen. Nem mindegyiken van jó vagy bő gyümölcstermés, de sokszor kisebb nyeszlett fákon meglepően sok és jó minőségű füge terem. 

Apróhal sütőben (Γαύρος)

Hihetetlennek tűnik, hogy a gavros-ról eddig nem írtam bejegyzést, de nem találok semmit, így valószínűleg annyira "mezei" dolognak tekintettem, hogy meg sem említettem.. A "gavros" a legfogyasztottabb apró-halfajta a "maridaki"-val együtt. Kis méretű, keskeny halacska, a nagyok elérhetik egy női tenyér hosszát és jó kövérek. Elkészítésük nagyon egyszerű és nagyon sokszor kerül nálunk is asztalra. Mi legjobban sütőben szeretjük, habár lisztbe forgatva és olívaolajban kisütve sem rossz..