Mióta nem írtam egy csomót főztem persze, de vagy ugyanazokat a régi dolgaimat vagy nem volt időm írni. Időközben a kaláccsal is próbálkozgattam, az első próbálkozásom egy olyan tészta gyúrása, amit kézzel lehet gyúrni, formázni. Ennek érdekében egyszerűen kevesebb tejet tettem a tésztába mint az előbbi kalács-post-ban leírt hozzávalóknál, tehát a 1/2 kg liszthez csak 200 ml-t. Nem mondhatom, hogy tökéletes lett, mert másnapra nem volt olyan puha, mint a 250 ml-s recept kalácsa. Ilyen volt:
Így aztán visszatértem az eredeti recepthez és a puha tésztához, amit puhasága ellenére szépen lehet formálni olajos kézzel. Egy szép 4-s fonást csináltam, amit kezdtünk is levideózni a fiammal de a végén belebonyolódtam és nagy nevetés lett belőle, így nem teszem fel a webre:) Az eredmény egy csodálatosan finom, puha, napokig omlós kalács:)
Comments