Ezt a kalácsot is már elég régen készítettem, de most kerültem oda, hogy beírjam a blogba.Az állaga nem hasonlít a gabonalisztes kalácséra, de az íze a megfelelő ízesítéssel akár olyan is lehetne. Én igyekeztem az eredeti recepthez tartani magamat, amit sajnos már nem emlékszem, hogy hol találtam, bocsánat érte.
Hozzávalók:
* 20 gr útifűmaghéj (psyllium husk)
* 1 kk eritrithol
* 1 tk gluténmentes sütőpor
* 2 dl víz
* 22 dkg darált mandula (héj nélküli)
* 3 db tojás
* 7 dkg disznózsír (én 65 dkg kókuszzsírt használtam)
* vanília, citromhéj, narancshéj reszelve
* 1 marék mazsola
* 0,5 dl rum
Elkészítés
Az útifűmaghéjat a vízzel és kevés eritrittel összekevertem és hagytam kicsit állni, hogy dagadjon. A mazsolát beáztattam a rumba. A mandulát megdaráltam, hozzáadtam a tojásokat, eritritet, vaníliát, zsírt, narancs és citromreszeléket, majd összegyúrtam. Végül hozzáadtam a psyllium-ot, mazsolát, 3 részre osztottam. Kinyújtottam tepsi hosszra, összesodortam (nem volt egyszerű :) ), mazsolával díszítettem, betettem a tepsibe és 175 fokon kb 40 perc alatt készre sütöttem. Az eredeti receptben lekvárral kenik be, én tojással kentem. Finom volt, de a sodráson még kéne gyakorolni :)
Comments