Nem kimondottan görög sütemény, de hála a nagy globalizációnak, itt is ismerik. Tömény, tömény, tömény csokoládé :) Úgyhogy azoknak ajánlom, akik nagyon szeretik a csoki-ízt.
Hozzávalók:
* 100 gr minim. 80%-s keserűcsokoládé
* 100 gr mandulavaj
* 40 gr mandulaliszt (hagyományos konyhában hagyományos liszt)
* 4 ek kakó
* 2 tojás
* 1 kk vaníliapor
* 3 ek méz
Elkészítés:
Kimérek 100 gr sótlan mandulát (héjastól), majd minim 10 percig házi robotgépben a késsel mixelem. Addig kell ezt tenni vele, amíg teljesen összeálló, vajas masszát kapunk, ez a mandulavaj.
A csokoládét gőz fölött megolvasztom, majd mindent alaposan összekeverek. A mézre jó odafigyelni, mert az íze érződni fog a kész édességben, úgyhogy érdemes finom, jó minőségű mézet használni.
Előmelegített 160 fokos sütőben, egy kisebb tepsiben 25 percet sütöm (ennél ne tovább, hogy megtartsa a puha selymes, csokis állagát).
Comments