Skip to main content

Blog díj

Kissé hanyag és rapszodikus, de annál értékesebb ;) blogom kapott ma egy újabb díjat. Cukiságok ezek, de azért az ember megörül, mikor rágondolnak! :)
A díjat a "Csak mert szeretem" Jankája adományozta nekem és ezúttal is köszönöm neki!
A szabályoknak megfelelően most én továbbadom másik 4 olyan bloggernek, akiknél 200 alatti a feliratkozók száma és erről értesítem őket egy commentben, a saját blogjukon.
Habár ritkán olvasok más blogokat időhiány miatt, azért vannak kedvencek, akiknél időszakosan többet időzöm. Általában a díjas játékokat nem szeretem, de mivel ez a kisebb látogatottságú blogokra vonatkozik, ezért jó ötletnek tartom, mert segít kicsit magunkra felhívni a figyelmet:)

Tehát akkor az én 4 választásom:

1. Életem Münchenben, Andi blogja. Nem konyhás blog, de vannak benne jó és egyszerű receptek is.
2. Alíz konhyája. Alízt nagyon rég "ismerem", még valamikor nagyon régen együtt főzicskéltünk az első levelezőlisták egyikén. Hihetetlenül tehetséges!
3. Anazar Konyhatünder blogja. Érdekes finomságok szoktak itt szerepelni :)
4. Vicuska konyhája. Ugyancsak tehetséges konyhatündér :)

Fogadjátok szeretettel, másoljátok le a Best Blog képet és adományozzátok Ti is másik 4 bloggernek. További jó blogolást, főzést! 


Comments

Flögi said…
Kedves Ágni, nagyon szépen köszönöm a díjat, már régen nem kaptam, valószínűleg már eszébe sem jut senkinek sem küldeni, mert a legtöbbet elutasítottam, de ezt most kitettem. :-)
Anazar said…
Köszönöm szépen a díjat kedves Ágni!
Vicuska said…
Ágni, nagyon szépen köszönöm!!! :)
Aliz said…
Kedves Agni!
Köszönöm szépen a díjat, és különösen a keves megjegyzést.:)
Luca said…
Szia kaphatnák íjat a blogomra címe :http://loveforeverandme00.blogspot.hu/



köszi előre is :)

Popular posts from this blog

Fügelekvár (Μαρμελάδα σύκο)

No itt az első aktuális beírás. Az utóbbi időben gyűjtögető életmódot folytatok:) Begyűjtök és elteszek:) Sajnos fügefa nincs a kertben és az udvaron. Férjem-uram semmiképpen nem akart, mert hogy olyan erősek a gyökerei, hogy később csak gondot okoznának a kertben vagy akár a ház alapjainál. Ugyanilyen okból nincsen eperfánk. Mindkettő miatt mindig szomorú vagyok, mikor eszembe jut, mert ez a két legnagyobb természetes árnyékot nyújtó nemesített fa Görögországban és annyira szerettem volna velük beárnyékolni a kertet. De végülis ami fa-dolog, azt ráhagyom, így fügefa nincs. Van viszont a környéken dögivel, úton útfélen. Nem mindegyiken van jó vagy bő gyümölcstermés, de sokszor kisebb nyeszlett fákon meglepően sok és jó minőségű füge terem. 

Bujurdi (Μπουγιουρντί)

Apu és a babgulyás A mai babgulyás mellé, amit mindig szigorúan görögösen készítek, ami elsősorban azt jelenti, húsmentesen, készítettem kiegészítésképpen egy bujurdit . A bujurdi többféle lehet, a legismertebb  a paprika és feta sütőben. Leírom azt a változatot, amit mi nagyon szeretünk és bármilyen hamar összecsapott ebéd méltó kiegészítése (már ha éppen akadnak otthon hozzávaló alapanyagok).

Kecskesült

Görögország legtöbb vidékén ünnepi asztal része általában a kecskesült, időszaktól függetlenül. Lehet az karácsonyi vagy Húsvéti (főleg) asztal, vagy bármilyen öröm megünneplésére rendezett vendéglátás, a kecskesült mindig megállja a helyét az ünnepi asztalon, de a hétköznapokban is. Nem csoda, hisz rengeteg a kecske a sziklás, kopár hegyeken, főleg a szigeteken. Ezek a kecskék, melyek szabadon vannak tenyésztve, valami elképesztő tehetséggel másznak fel a  legmagasabb hegyek, legmeredekebb sziklafaira is. Húsuk talán a legegészségesebb, hisz növényekkel táplálkoznak, különlegesen szereik az olívafa leveleit. Már leírtam a kecskesült készítését ( kecskesült 1 , kecskesült 2 , kecskesült 3 ) így most csak a képeket mutatom meg. Én nagyon szeretem, ünnepekkor előszeretettel készítem, nagyon "hálás" étel, nem lehet csalódni benne, ráadásul  csak bedobom a sütőbe és ottfelejtem..