Ez sem kimondottan jellegzetesen görög étel, de a hűtőmben van egy halom alma, amit már régen fel akartam használni valamilyen ételbe. Ez egy olyan "gyorsan csapjuk össze" típusú kaja, mivelhogy nem kell hozzá sokminden, de a lehetőségek tágak, sokféleképpen el tudom képzelni a fűszerezését. Azoknak fog ízleni, akik szeretik az édes-savanyú ízeket, mint én:)
Hozzávalók:- 2 csirkecomb
- 2-3 krumpli
- 2-3 alma
- 1 nagy citrom leve
- 2-3 cikk fokhagyma
- só, bors
Elkészítés:
Az agyagedényembe leterítek egy réteg vastag szeletekre vagy kockákra vágott krumplit, erre egy vastag szeletekre vágott, tisztított almaréteg kerül, mindezekre a combok. Én a húsról le szoktam húzni a bőrt, de aki rajta hagyja, gondolom még ízletesebb lesz az étel. A combokba előzetesen fokhagymaszeleteket szúrok, sózom, borsozom őket. A krumplikat is először átforgatom a citromlében és olívaolajban, majd sózom, borsozom. A combok tetejére még teszek 2 vastag szelet citromot, öntök még kb fél borospohárnyi vizet a krumplik alá, majd befedem a tálat és mehet a sütőbe. Mikor eszembe jut, ránézek:) Egy óra alatt biztosan megvan, akkor finom, ha szép lassú tűzön süldögél.
Comments