Hozzávalók:
(4 személyre)
4 lepényhal
7 leveseskanál szezámmag
só, bors, olívaolaj, édes mustár
csésze tej
3 kanál liszt
Elkészítés:
(4 személyre)
4 lepényhal
7 leveseskanál szezámmag
só, bors, olívaolaj, édes mustár
csésze tej
3 kanál liszt
Elkészítés:
1. Kiengedjük a halakat ha fagyasztva vannak. Megmossuk őket majd itatós konyhapapírral megtöröljük, hogy ne maradjanak vizesek. Sózzuk, borsozzuk őket.
2. A tejet egy tálba öntjük majd beleforgatjuk egyenként a halszeleteket, megfordítva többször őket hogy mindenhol bevonja őket a tej. Ezután megkenjük a halak mindkét oldalát a mustárral. A lisztet összekeverjük a szezámmaggal, lapos tálba tesszük majd ebbe jól beleforgatjuk a halakat hogy mindenhol egyenletesen beborítsa őket a bunda.
3. A bebundázott halakat legalább fél órára a hűtőbe tesszük hogy a panír megszikkadjon rajtuk.
4. Bő olajban kisütjük. Megsüthetjük őket grillen is, de akkor jól be kell locsolni őket olajjal mert a húsuk nagyon kiszárad és ráragadnak a grillre. Melegen tálaljuk megszórva friss, apróra vágott zöldpetrezselyemmel és citromszeletekkel körítve. Találnak hozzá a főtt füvek (eperparéj, gyermekláncfű zöldje, stb.)
Comments