Hozzávalók:
4 db. 100 gr-os főzőcsokoládé
8 tojás
1 1/2 csésze rétesliszt
2/3 csésze vaj
8 leveseskanál cukor
kevés kakaópor a beszóráshoz
Elkészítés:
4 db. 100 gr-os főzőcsokoládé
8 tojás
1 1/2 csésze rétesliszt
2/3 csésze vaj
8 leveseskanál cukor
kevés kakaópor a beszóráshoz
Elkészítés:
1. Felolvasztjuk a csokoládékat (gőz fölött), beletesszük a vajat és a cukrot. Hagyjuk langyosra hűlni.
2. A tojásokat enyhén felverjük és a hőmérséklet-kiegyenlítés elvét követve, a masszához adjuk. A masszához hozzáadjuk a lisztet.
3. A kuglófformát kivajazzuk és liszt helyett kakaóporral szórjuk be.
4. Kb. 10 perc sütés kell nagyon forró, előmelegített sütőben.
Megj:
Ez az édesség úgy finom ha belül csaknem krémjellegű, nem szabad túlsütni.
Comments