Nem tudom mi a sztrapácska. Valamikor egy konyhalista tagja voltam (a mai napig hiányzik a jó hangulata), ahol részletesen kitárgyalták, de én nem emlékszem.. A mi vidékünkön nem ismerték.
A hegyi túra után, félholtan, mi mást lehet kitalálnia a lusta gazdasszonynak, aki folyton ide oda mászkál főzés helyett?:)
Hát a jellegzetes Éviai sztrápátszádát! És mivel magyar konyha beütés is van, kitoldjuk az eredeti receptet egy kis fáintos szegedi pirospaprikával!
Hozzávalók:
7 közepes érett paradicsom
8 tojás
1 nagyobb darab fetasajt vagy hozzá hasonló sósabb sajt
opcionálisan 1 db zöldpaprika apróra vágva
1 kiskanál cukor
kevés oregano, bors, só
egy ágacska bazsalikom
1 csésze olívaolaj
Na ugye? Mindenhol van lecsófajta:)
A hegyi túra után, félholtan, mi mást lehet kitalálnia a lusta gazdasszonynak, aki folyton ide oda mászkál főzés helyett?:)
Hát a jellegzetes Éviai sztrápátszádát! És mivel magyar konyha beütés is van, kitoldjuk az eredeti receptet egy kis fáintos szegedi pirospaprikával!
Hozzávalók:
7 közepes érett paradicsom
8 tojás
1 nagyobb darab fetasajt vagy hozzá hasonló sósabb sajt
opcionálisan 1 db zöldpaprika apróra vágva
1 kiskanál cukor
kevés oregano, bors, só
egy ágacska bazsalikom
1 csésze olívaolaj
A paradicsomokat megszabadítjuk héjuktól, majd a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Betesszük egy mélyebb tepsibe a fűszernövényekkel, cukorral, sóval együtt és addig főzzük, amíg a leve elfő.
Hozzáadjuk az olajat, a morzsolt sajtot és a felvert tojásokat. Fakanállal kevergetjük, amíg a tojás látszik, hogy megfőtt.
Hozzáadjuk az olajat, a morzsolt sajtot és a felvert tojásokat. Fakanállal kevergetjük, amíg a tojás látszik, hogy megfőtt.
Na ugye? Mindenhol van lecsófajta:)
Comments
A sztrapacskáról például itt találhatsz infót. A στραπατσάδα szerintem lefordíthatatlan, én leginkább paradicsomos omlettenek nevezném és azt is elmondhatom, hogy nagyon szeretem!
IldikóNiké