Hozzávalók:
1 kg polip
3 tojás
2 vöröshagyma
1/2 kötés petrezselyemzöld
csipet oregano
morzsa vagy liszt, amennyit felvesz
só, bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
1 kg polip
3 tojás
2 vöröshagyma
1/2 kötés petrezselyemzöld
csipet oregano
morzsa vagy liszt, amennyit felvesz
só, bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. Kiengedjük a polipot ha fagyasztott állapotban vásároltuk. Megmossuk, megfordítjuk majd kitakarítjuk a beleit, a szemeit és a szájából a fogakat. Bő vízben addig főzzük amíg megpuhul. Leszűrjük, lehúzzuk a bőrét majd a fehér húsát aprócska darabokra vágjuk.
2. Az apróra vágott húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, az enyhén felvert tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, az oreganot, sózzuk, borsozzuk majd kézzel összedolgozzuk mint a fasírt masszát. Annyi lisztet vagy morzsát teszünk hozzá amennyi elégséges ahhoz hogy jól formálható gombócok legyenek belőle.
3. Olajos kézzel gombócokat formázunk majd forró, bő olajban kisütjük őket mint a fasírtot.
4. Itatós konyhapírra szedjük, melegen tálaljuk. Fantasztikus előétel UZO-val felszolgálva.
Comments