Hozzávalók:
3 alma
3 kanál cukor
1/2 csésze víz
2 1/2 csésze liszt
1 1/2 kávés-kanálka szóda
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál fahéj
125 gr margarin
2 csésze cukor
3 tojás
mazsola, dió
tetejére porcukor vagy narancsglazúr

Megtisztítom és apró kockákra vágom a 3 kisebb almát és a 3 kanál cukorral, fél csésze vízzel puhulni teszem egy kisebb lábosba. Villával lenyomkodom az almákat fövés közben. Nagyon hamar meglesznek, pár perc alatt. Leoltom alattuk a főzőlapot.
A mixerben habosra keverem a cukrot a tojásokkal.Hozzáadom lassan a vajat, felváltva a liszttel, majd a végén a leglassúbb motorsebességen belekeverem a még meleg almakompótot. Beleöntöm az egész folyós masszát a már előre beolajozott és belisztezett kuglóf formába és a tetejére bőven mazsolát szórok . Beteszem a sütőbe és középső rácson 180 fokon 50 perc alatt kész van.
Kiborítom rácsra, majd beszórom porcukorral.
Igazán nagyon finom, reggeli kávéhoz nagyon szeretjük.
A mixerben habosra keverem a cukrot a tojásokkal.Hozzáadom lassan a vajat, felváltva a liszttel, majd a végén a leglassúbb motorsebességen belekeverem a még meleg almakompótot. Beleöntöm az egész folyós masszát a már előre beolajozott és belisztezett kuglóf formába és a tetejére bőven mazsolát szórok . Beteszem a sütőbe és középső rácson 180 fokon 50 perc alatt kész van.
Kiborítom rácsra, majd beszórom porcukorral.
Igazán nagyon finom, reggeli kávéhoz nagyon szeretjük.
Comments
Nagyon jó Blogolgdal, sok érdekes recepttel! Szép munka! A gratuláció mellett segítséget is szeretnék kérni: sok receptben szerepel a "csésze" mint mérőeszköz. Ez hány dl-t jelent? Sajnos a neten eléggé változatos info-k vannak az 1,5-2,5dl-ig.
Köszönettel: Éva