Ezt a krémet a tzatziki -t helyettesítendő találtam ki és igazán nagyon jól sikerült :) Remélem nem felejtek ki semmilyen hozzávalót, mert nem ma készítettem, és természetesen elfelejtettem lejegyezni pontosan miket kutyultam össze. De nem egy nagy ügy, lehet vele próbálkozni.
Az eredeti tzatziki receptjét ITT olvashatjátok.
Hozzávalók:
1 nagyon puha, de még nem fekete avokádó
1-2 cikk préselt fokhagyma
kevés citromlé
1-2 kanálnyi olívaolaj
kevés tört mandula, hogy ne legyen túl folyós a krém
1 kk enyhe ízű mustár
Elkészítés:
Az avokádóról levágjuk a héját, a húsát lefejtjük a magról. A fokhagymát átpréseljük. Minden hozzávalót mixerbe teszünk és összekavarjuk, ízesítjük tengeri sóval, folytonosan kóstolgatjuk. Nagyon talál sült húsokhoz, a képen resztelt májhoz kenegetem. Az avokádó miatt hamar megbarnul, nem érdemes nagy adagot készíteni, csak annyit, amennyit elfogyasztunk aznap.
Comments