A két ünnep között volt egy kisebb ebéd nálam. Azért kisebb, mert mivel végig beteg voltam, csak éppen hogy össze tudtam csapni valamit a mélyhűtős ételeimből..amik mindig vészhelyzetekre vannak fenntartva.
Balról kezdve: szabolcsi töltött káposzta, a fekete tálban főtt brokkoli citrommal és olívaolajjal leöntve, mellette ampelofasulo, ez hosszú, méteres vékony zöldbab, ezt blansírozva magam tettem el fagyasztóba a nyáron. Kétféle rizs, a zöld attól zöld, hogy főtt brokkolival megfestettem. Majd végül paradicsomszószos fasírtok. Előtérben fetasajt és sütőben natúr, kevés olajjal kisütött gombaszeletek. Édességnek melomakarono (én így szoktam), de most nem én készítettem.
A szabolcsi töltött káposztát 2 káposztából és 1 kg disznóhúsból készítettem, füstölt hús helyett kolbászt rétegeztem bele és a végén paradicsomszósszal főztem össze. Nagyon nagyon jól sikerült :)..és ami a lényeg, mélyhűtőbe is jutott. Felolvasztás után talán még jobb volt mint frissen :)
Comments