A hagyományos görög húsgombócleves receptjét ITT írtam le. Most olyan módon próbáltam elkészíteni, mely a paleo étkezés elveinek is megfelel. Olyan jól sikerült, hogy nekem jobban ízlett, mint az eredeti :)
Hozzávalók:
1/2 kg sárgarépás fasírt (én fele fele marhahús és sertéshúsból készítettem)
1 apróra vágott vöröshagyma
2-3 sárgarépa
2 közepes krumplinak megfelelő fehér édesburgonya
1/4 csésze olívaolaj
só, bors
2 kanál ghee vagy még egy kevés olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát olajon megfuttattam, majd felöntöttem vízzel, sóztam. A forrásban lévő vízbe beletettem a húsgombócokat. Mikor majdnem készen voltak, hozzáadtam a gheet (vagy még kevés olívaolajat), a sárgarépát és édesburgonyát. Mikor minden puha volt, a húsgombócokat kiszedtem, majd botmixerrel a levest összeturmixoltam. Citrommal savanyítottam, de talál hozzá a tárkonyos ecet is.
* A hagymát az utóbbi időben mindig apróra vágom, majd kevés vízben előfőzöm. Annyi vizet teszek csak, hogy éppen ellepje a hagymát és addig hagyom, amíg a víz lefő róla, ezután ráöntök kevés olajat és a recept szt. készítem tovább az ételt. Így tapasztalatom szt. az érzékenyebb gyomrúak is bátran fogyaszthatják.
* A fenti levest hagyma nélkül is lehet készíteni, úgy is nagyon finom.
Comments