Ezt tegnap követtem el, rendes tiropita készítése után, illetve közben. Örültem, hogy ilyen finomra sikerült, mert valamikor anyósom készített ilyesmit, de nem jegyeztem le hogyan és valahogy nem voltam biztos benne. Aztán meg évek óta nem tartottam lisztet sem itthon, elszoktam ezektől a dolgoktól de végül rendesen összehoztam és finomabb volt mint a rendes pita :) A lényeg, hogy a lap pontosan akkora legyen mint a tepsi, mert akkor tud rendesen megsülni és legyen vékony, olyan tortilla szerű. Az enyém nem volt papírvékonyságú, de szépen átsült és nagyon finom volt, szóval érdemes rendszeresen készíteni, főleg a gyerekek igazán értékelik.
Ez most úgy lett, hogy túl nagy lapokat nyújtottam a tiropitámhoz és amiket a szélén levágtam, azokat a darabokat összegyúrtam és 2 lapot készítettem belőlük. Majd megpróbálom egyszer úgy, hogy 100 gr lisztből gyúrom, meglátom milyen és mennyi lesz.
Ehhez a kis pitácskához maréknyi feta sajtot felmorzsoltunk, majd összekutyultuk egy felvert tojással és a videón látható módon rápakoltam a tepsibe fektetett lapra, arra a másik lapot. Mikor az alsó szép barna lett, egy tányér segítségével megfordítottam.
@gorog_konyha ##görögország ##görögkonyha ##fyp ##foryourpage
♬ eredeti hang - Agni
Comments