Március 25-n, ahogyan azt a hekk krokettes beírásomban már írtam, mindig szkordalia-t eszünk, fokhagymás pürét. A krumplis változatról már írtam ITT, most leírom a kenyeres változatot is.
Hozzávalók:
* 4-5 szelet régebbi vagy száraz kenyér
* 4-5 szelet fokhagyma
* 1/2 csészényi extra szűz olívaolaj
* 2-3 ek ecet
* 1/4 kk tengeri só
Természetesen a fentiek mindegyikén lehet ízlés szerint változtatni.
Az elkészítés teljesen egyszerű. A kenyereket vízbe áztatjuk, majd a héjukat levesszük, a belet a mixerben minden más hozzávalóval összemixeljük. Ha színesebbre akarjuk, kevés dióbelet is mixelhetünk bele, sok helyen Görögországban így készítik. Ekkor sötétebb lesz, mint a képen látható, mely csak kenyérbélből készült.
Mindenféle rántott halhoz nagyon talál, de főleg a rántott hekk kísérője.
Jó étvágyat! :)
Comments