Hozzávalók:
1 báránybelsőség:
belek
máj (ha a májat nem használjuk fel az együtt kötésre, "könnyebb" lesz az étel)
tüdő
szív
has (elhagyható)
4-5 friss hagyma
1 marék friss ánizs
oregano
2-3 friss paradicsom apróra vágva (elhagyható)
só, bors
olívaolaj
Elkészítés:
1 báránybelsőség:
belek
máj (ha a májat nem használjuk fel az együtt kötésre, "könnyebb" lesz az étel)
tüdő
szív
has (elhagyható)
4-5 friss hagyma
1 marék friss ánizs
oregano
2-3 friss paradicsom apróra vágva (elhagyható)
só, bors
olívaolaj
Elkészítés:
1. A hasfalat kifordítjuk, jól átmossuk, leforrázzuk és lekaparjuk a "bundás" részét. Ecetes vízben picit megáztatjuk majd hosszúkás darabokra vágjuk. Előkészítjük a többi belsőséget a magiritszánál leírt módon, de nem apróra vágjuk hanem hosszúkás darabokra (ujj hossz).
2. A belsőségdarabokat vagy egyenként (ekkor a májat is fel lehet használni) vagy egy-egy darabot mindegyikből és együtt, körülcsavarjuk szorosan egy réteg béllel, majd a közepén 3-4szer áttekerjük hogy ne tekeredjen le a bél az ételdarabokról.
3. Tepsibe egymás mellé helyezzük az íjmódon előkészített belsőségdarabokat, leöntjük egyenletesen a pirított hagymával, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott paradicsommal, megszórjuk bőven oreganoval, leöntjük az olívaolajjal és felöntjük annyi vízzel hogy majdnem ellepje, majd betesszük a sütőbe. Zsírjára sütjük.
Comments
Szívesen meginvitálnálak egy játékra, nézz be hozzám!