Már igazán nagyon télies kezd lenni az idő, annak idején ilyenkor a mélyhűtőből előkaptam az ősszel lesütött vinettákat és már kavartam is a krémet-salátát belőle. Mióta visszaköltöztünk Athénba, megfeledkeztem eltevésekről és nagyobb horderejű házimunkákról, pedig szeretem őket. Viszont most megint májustól kint vagyunk Evián, ami nem azt jelenti, hogy nyakig belevetettem volna magam főzésbe, eltevésekbe (nincs rá mód), de azt viszont igen, hogy hirtelen a konyhámnak nagyobb jelentősége lett, mint az athéni társának. De ez sokminden miatt alakult így, olyan személyes tényezők is közre játszottak abban, hogy ismét jobban érdekeljen a főzicske, amikről nem ezen blog témája alatt kell szólni.
A lényeg, hogy ma összedobtam 3 vinnetából (gyengék kedvéért: padlizsán ☺ ) "vinettát" - anno Erdélyben csak így neveztük a kikavart padlizsánkrémet.
A padlizsánokat a Lidl-ből vettem a múlt kedden, mikor kutyusomat vittem az Istiai-ai (na ezt tessék kimondani 🙂 ) állatorvoshoz egy kissebb műtétre. Tegnap végül sikerült alaposan átsütni elektromos rács fölött, egész éjjel szűrőben pihentek, miután héjuktól megszabadítottam őket, és ma gyorsan kikavartam a krémet, erdélyiesen. Van egy nagyon alaposan és jól megírt postom az erdélyi és görög padlizsánsalátákról, krémekről, azt már nem tudom überelni, illetve megjegyezném, hogy a 3 közepes padlizsánhoz soknak találtam az 1 tojásból majonézt, időközben az ízlésem is változott.
Itt a régi post és a mai képek
Szép jó estét mindenkinek!
Comments