Hozzávalók:
4 tengeri pisztráng
kevés liszt, olaj, só, bors
5 cikk préselt fokhagyma
1/4 csésze fehér ecet
1/2 csésze víz
1/4 csésze citromlé
2 kanál rozmaring
Elkészítés:
1. Lisztbe forgatjuk a halakat és erős tűzön pirosra sütjük őket. Egymás mellé helyezzük egy tepsire és 5 percet még betesszük forró sütőbe.
2. Elkészítjük a szószt. Az olajat felhevítjük, beleteszünk körülbelül 2 1/2 kanál lisztet, a fokhagymát, sót, borsot és barna mártást készítünk. Lehúzzuk a tűzről.
3. Az ecetet a borral és a citromlével összekeverjük és lassacskán a mártáshoz öntjük. Visszatesszük lassú tűzre és kevergetés közben hagyjuk hogy összerottyanjanak amíg megköt a szósz. Hozzátesszük a rozmaringot és még 2 percig főzzük.
4. Melegen tálaljuk, a halakra öntve a szószt.
4 tengeri pisztráng
kevés liszt, olaj, só, bors
5 cikk préselt fokhagyma
1/4 csésze fehér ecet
1/2 csésze víz
1/4 csésze citromlé
2 kanál rozmaring
Elkészítés:
1. Lisztbe forgatjuk a halakat és erős tűzön pirosra sütjük őket. Egymás mellé helyezzük egy tepsire és 5 percet még betesszük forró sütőbe.
2. Elkészítjük a szószt. Az olajat felhevítjük, beleteszünk körülbelül 2 1/2 kanál lisztet, a fokhagymát, sót, borsot és barna mártást készítünk. Lehúzzuk a tűzről.
3. Az ecetet a borral és a citromlével összekeverjük és lassacskán a mártáshoz öntjük. Visszatesszük lassú tűzre és kevergetés közben hagyjuk hogy összerottyanjanak amíg megköt a szósz. Hozzátesszük a rozmaringot és még 2 percig főzzük.
4. Melegen tálaljuk, a halakra öntve a szószt.
Comments