A nagyon finom mandarinlekvárom nemcsak kenyérre kenve lett elfogyasztva (már semmi nincs a sok üvegből amit készítettem), hanem süteményben is ki lett próbálva. Nagyon finom ízt adott ennek a tojás nélküli cake típusú édes kenyérnek.
Hozzávalók:
* 200 gr sütőporos liszt (3-4 ek sütőporos liszt + 2 kk extra sütőpor)
* 80-100 gr cukor (ízlésnek megfelelően)
* 1 citrom héja reszelve
* 80 gr vaj
*4 ek mandarinlekvár
* 125 ml tej
Elkészítés
Én minden ilyen kevert tésztánál első lépésben a lisztet, cukrot és citromreszeléket összekavarom egy tálban egy villával. Ezután összeolvasztottam a vajat, a lekvárt a tejjel, alaposan összekavartam és levettem a tűzről. Beleöntöttem a folyadékot a lisztbe, alaposan összekavartam, majd beleöntöttem egy 24 cm-s kuglóf-formába.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percet sütöttem, amíg a beleszúrt kötőtűre nem ragadt semmi. Vigyázat: 45 percig nem szabad nyitogatni a sütőajtót!
Comments