Ezt a receptet már többször beírtam, de amíg még tart a meggy, folytonosan szerepel:) és nem is baj, mert azt hiszem, most találtam meg a tuti receptet hozzá. Az én régebbi receptemből alakult így, egyrészt mert nem volt 6 tojásom, másrészt mert rohantam és belevágtam úgy ahogy volt egy zacskó sütőport, ami 1/2 kg lisztnek kéne. A másik változtatás: szilikonformában sütöttem, hát a mai isteni lett! A vonalaim reszkethetnek!! Már csak egy adag meggyem van és az idénre befellegzett...
Meggyes piskóta
Hozzávalók:
• 25 dkg sütőmargarin,
• 4 tojás,
• 23-25 dkg cukor,
• 30 dkg liszt (nem kell méricskélni, annyi kell amennyit felvesznek a hozzávalók, ahhoz, hogy még folyó, de vastag massza legyen),
• 1 sütőpor,
• kb. 1 kg meggy
Elkészítés:
A margarinnal a 25 dkg cukrot habosra keverjük. Egyenként belezúdítjuk a 4 tojás sárgáját, utána a lisztet és a sütőport, legvégén pedig belevegyítjük, lassan kavarva, a tojások felvert habját. Kivajazott tepsibe tesszük, a tetejére rakjuk a belisztezett kimagozott meggyet. Közepes tűznél sütjük, a végén meghintjük porcukorral. Ha citromreszeléket adunk a masszához, még finomabb!!
Comments
Van még meggy nálatok ?
Itt már leérett ebben a bazi nagy melegben.
Jelenleg sárga barack van , már üvegben, fagyasztóban, a fülönkön jön ki , és ma gombócot csináltam .
Még 44 nap :-)