Igaziból nem tudom mi ez az étel, annak ellenére, hogy folyamatosan hallok róla :) Annyit tudok, hogy nem görög. Na de a napokban inspirációra vágytam és belebotlottam a Domestic geek videóiba, ott találtam a paleo chili con carne receptet, amit el is készítettem és nagyon nagyon ízlett.
Íme a recept mielőtt feledésbe merülne.
Hozzávalók:
1 kg marhahús
1/2 kg darált marhahús
2 húsos piros paprika felszeletelve
1 vöröshagyma nagyobb kockákra aprítva
2 sárgarépa vagy erdélyiesen murok, felkarikázva
maréknyi zellerszár felkarikázva (nekem nem volt és két szál zellert tettem bele a balkonomról)
fel maréknyi apróra vágott fokhagyma (5-6 cikk biztos volt)
4-5 kisebb édesburgonya, én fehéret használtam
500 gr paradicsomlé
só, bors, édes piros paprika, csípős piros paprika (1 kk, még mehetett volna bele több), kömény (1 kk elég volt)
Elkészítés:
Először a marhahúskockákat olívaolajon átpirítom, kiszedem, utána a darált húst fehéredésig kavargatva átpirítom, kiszedem, forró olajra ráteszem a zöldségeket, kivéve a fokhagymát amit a vége fele teszek rá, én nem szeretem az ízét ha megég. Ezekután visszapakolom a húsokat, nyaköntöntöm a paradicsomlével, feltöltöm kis csirkelével, vagy vízzel és csirkekockával vagy zöldségkockával vagy elég a sima víz is, hisz van elég íz és aroma benne. Kb annyi lé kell hogy olyan jó vastag leves legyen belőle. Kb 1-1,5 órát kell főzni fedő alatt, a marhahús milyenségétől függően.
Nekem nagyon ízlett, nem egy könnyű étel de nagyon laktató, ízletes.
Jó étvágyat !
Eredeti video: https://www.youtube.com/watch?v=dYPtb4D0o9E
Íme a recept mielőtt feledésbe merülne.
Hozzávalók:
1 kg marhahús
1/2 kg darált marhahús
2 húsos piros paprika felszeletelve
1 vöröshagyma nagyobb kockákra aprítva
2 sárgarépa vagy erdélyiesen murok, felkarikázva
maréknyi zellerszár felkarikázva (nekem nem volt és két szál zellert tettem bele a balkonomról)
fel maréknyi apróra vágott fokhagyma (5-6 cikk biztos volt)
4-5 kisebb édesburgonya, én fehéret használtam
500 gr paradicsomlé
só, bors, édes piros paprika, csípős piros paprika (1 kk, még mehetett volna bele több), kömény (1 kk elég volt)
Elkészítés:
Először a marhahúskockákat olívaolajon átpirítom, kiszedem, utána a darált húst fehéredésig kavargatva átpirítom, kiszedem, forró olajra ráteszem a zöldségeket, kivéve a fokhagymát amit a vége fele teszek rá, én nem szeretem az ízét ha megég. Ezekután visszapakolom a húsokat, nyaköntöntöm a paradicsomlével, feltöltöm kis csirkelével, vagy vízzel és csirkekockával vagy zöldségkockával vagy elég a sima víz is, hisz van elég íz és aroma benne. Kb annyi lé kell hogy olyan jó vastag leves legyen belőle. Kb 1-1,5 órát kell főzni fedő alatt, a marhahús milyenségétől függően.
Nekem nagyon ízlett, nem egy könnyű étel de nagyon laktató, ízletes.
Jó étvágyat !
Eredeti video: https://www.youtube.com/watch?v=dYPtb4D0o9E
Comments