Álljon itt egy post annak reményében, hogy valaha visszatérek a bloghoz. Habár úgy érzem mindent leírtam, mindent elmondtam, mégis néha hiányzik a blogolás élménye, hogy azt és akkor írjak ami nekem jólesik :) Jelen esetben főzésről :)
Ezt az ételt másodszor készítettem el és muszáj gyorsan lejegyeznem, mert nem fogok emlékezni rá..
Sokan kérdeznétek tudom, miért nem írok gyakrabban, nem főzök már? Dehogyisnem, de az utóbbi pár röpke évben erőszakos és kemény változások voltak az életünkben, ami mindenre kihatott, így a főzésre is. Na de csapjunk a lovak közé, megpróbálok receptet adni, habár én mindent szemre tettem bele.
Hozzávalók:
1 kicsontozott csirkemell kockára vágva
1 vöröshagyma apróra vágva
2-3 cikk fokhagyma apróra vágva
1 színes paprika (sárga vagy piros kaliforniai) kockázva
diónyi darab friss gyömbérgyökér apróra vágva
só, bors ízlés szerint
1 kk pirospaprika, én a füstöltet szeretem ebbe használni
1 lk currypor
1 kk mustár
1 kk paradicsompaszta
teáscsészényi kókuszvíz
Na most ezek a hozzávalók rémisztőnek hatnak így leírva, de igaziból én mindig tartok gyömbérgyökeret itthon, konzerv kókusztejet pedig rendszeresen veszek a Vasilopoulos-ban (görög szupermarket) és mindig van itthon. A kókusztej tejszínét leszedem a kávémba, a maradék vizet pedig megiszom vagy ételbe teszem.
Elkészítés:
A hagymát, paprikát olajon megforgatom, mikor üvegesedik a hagyma rádobom a húst, fehéredésig kevergetve hagyom, aztán mindent hozzáadok. Alaposan összekutyulok mindent, kb annyi lé kell legyen hogy majdnem ellepje a húst. Lefödöm és lassú tüzön készre főzöm és hagyom hogy megvastagodjon a szósz alatta. Nagyon szeretjük. Rizzsel, karfiolrizzsel szoktam tálalni, de bármilyen körettel finom.
Egyéb csirkés receptjeim:
Egyéb csirkés receptjeim:
Comments