Ennek a finom tojásrántottának a receptjét már egyszer leírtam, de most kevés változtatással készült, ezért most megint felkerül. Nem nagy dolog, az érdekessége, hogy sütőben sütöm és bébi articsókákat teszek bele, amiket konzervben vásárolok. Kevés parmezánsajt csak feldobja.
Hozzávalók:
8-9 db articsókaszív
2-3 kanál olívaolaj
4-5 tojás (ha lehet bio!)
reszelt parmezánsajt ízlés szerint
Hozzávalók:
8-9 db articsókaszív
2-3 kanál olívaolaj
4-5 tojás (ha lehet bio!)
reszelt parmezánsajt ízlés szerint
A tojásokat alaposan felvertem, majd minden hozzávalót a tojásos masszába kevertem. Az articsókákat azután helyeztem be, miután a masszát már a tepsibe öntöttem. Nagyon hamar meglesz előmelegített sütőben, viszont nem szabad nagyon forró sütőben készíteni, mert a szélei nagyon felpúposodnak és alaposan meg is éghetnek, mire a közepe is átsül. Ha olajban sütjük ki, akkor ne kavargassuk, hagyjuk az alját megsülni, majd egy nagyobb fedő vagy lapos tál/tányér segítségével fordítsuk meg az omlettet és süssük ki a másik oldalát is. A fordítási műveletet gyorsan kell végezni és üres munkapad fölött, mert koszolhatunk vele.
Készítettem már rozmaringos fűszerezéssel, de jobban szeretem a mezei, egyszerű változatát.
Comments