Ami engem illet, elég nagy gyakorlatom van a kevert tészták készítésében, de ha nincs egy fecni amiről puskázhatok, akkor tuti, valami kimarad....
Hozzávalók:
- 3 vizespohár nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkini, amit előzőleg besózunk, kb. 1 órát állni hagyjuk, majd a markunkban kinyomjuk belőle a levet
- 2 vizespohár fetasajt, morzsolva
- 2 csipetnyi zöld-menta
- bors
- 1 vizespohár tej
- 1 vizespohár sütőporos liszt (én ezt nem mérem soha, annyit teszek amennyit felvesz a tészta)
- kb. 1/2 vizespohár olívaolaj
- 4 tojás
A fentieket összekeverjük egy kanállal, folyós, de vastag masszát kell kapnunk. Beletesszük egy tepsibe (kb. 2 ujjnyi magassága legyen) és először erősebb, majd utána közepes tüzön sütőben pirosra sütjük.
Finom hideg Mythos sör talál hozzá!:))
Megjegyzés:
Én semmit nem mérek, mindent találomra, illetve szemmértékkel felmérve teszem bele. Tegnap megzavart a családom miközben készítettem, és a sütőpor kimaradt belőle. Azt hittem, ki kell majd dobnom, de finomabb lett mint máskor, igaz laposabb, de mintha jobb lett volna az íze. Igaz nekem 2-szer nem lesz ugyanolyan ízű, mivel nem mérek semmit:)
Kiegészítés:
Ha itthon van másfajta sárga-sajt is, abból is szoktam tenni, a feta mennyiségét csökkentve. Újabban pedig minden kevert tésztámat, édeset és sósat, úgy készítek, hogy a liszt mennyiségét annyival csökkentem, ami 4 púpos kanál zabpelyhet jelent, amit mindig teszek a tésztába. Szorulásban szenvedőknek különösen ajánlott, a legtöbb gond megoldódik ettől!:)
Ebéd után aki nem sörözhet, az így enyhít a meleg-érzésén:)
Finom hideg Mythos sör talál hozzá!:))
Megjegyzés:
Én semmit nem mérek, mindent találomra, illetve szemmértékkel felmérve teszem bele. Tegnap megzavart a családom miközben készítettem, és a sütőpor kimaradt belőle. Azt hittem, ki kell majd dobnom, de finomabb lett mint máskor, igaz laposabb, de mintha jobb lett volna az íze. Igaz nekem 2-szer nem lesz ugyanolyan ízű, mivel nem mérek semmit:)
Kiegészítés:
Ha itthon van másfajta sárga-sajt is, abból is szoktam tenni, a feta mennyiségét csökkentve. Újabban pedig minden kevert tésztámat, édeset és sósat, úgy készítek, hogy a liszt mennyiségét annyival csökkentem, ami 4 púpos kanál zabpelyhet jelent, amit mindig teszek a tésztába. Szorulásban szenvedőknek különösen ajánlott, a legtöbb gond megoldódik ettől!:)
Ebéd után aki nem sörözhet, az így enyhít a meleg-érzésén:)
Comments