Időközben nem kell megfeledkezni arról, hogy főztünk is. Ó yes!! 3 főzőlecke volt: 1. - briam (zöldségragú sütőben), 2. - töltött paradicsom és paprika sütőben, 3. - padlizsán "paputszáki" módra. Képek nemigen készültek, nekem arra végképp energiám, időm nem volt, viszont a fenti kép egy magyar-görög konyha fúzió: a bal tányéron Stahl-os paradicsomos, sajtos padlizsán sütőben, a másik két tányéron padlizsános paradicsomos marhahús, vendégeink által halászott kishalak és saját sütésű barna kenyér. Szóval éhen nem halunk, de le sem fogunk fogyni ezen a nyáron sem!
Apu és a babgulyás A mai babgulyás mellé, amit mindig szigorúan görögösen készítek, ami elsősorban azt jelenti, húsmentesen, készítettem kiegészítésképpen egy bujurdit . A bujurdi többféle lehet, a legismertebb a paprika és feta sütőben. Leírom azt a változatot, amit mi nagyon szeretünk és bármilyen hamar összecsapott ebéd méltó kiegészítése (már ha éppen akadnak otthon hozzávaló alapanyagok).
Comments