Írok pár tippet, zölddel jelölve a szigorúan vega ételeket, bordóval a tejtermékes, de hús nélküli ételeket:
ELŐÉTELEK avagy kicsiny tányérban felszolgált falatkák, melyeket általában a főétel előtt kihoznak és az asztalnál ülők együtt szoktak belőle lassan a bor mellé csipegetni
TIROKÁFTERI - pikáns fehér túrós krém, amolyan körözött szerűség
TIROPITÁKIA - kis sajtos vagy túrós táskák, általában a gyerekeknek nagyon ízlik
SZKORDÁLIA - fokhagymás, olívaolajas köret, általában krumpliból, ritkábban kenyérből,a krumplipüréhez hasonló állagú, ezt általában rántott halakkal fogyasztják, és főleg a rántott sózott tőkehallal. Ezen étel elképzelhetetlen szkordália nélkül. A szkordáliában nincs semmiféle tejtermék.
TÁRÁMOSZÁLÁTA - halikrakrém, általában fehér
MELITZÁNOSZÁLÁTA - padlizsánkrém
TZAZIKI - ki ne ismerné a joghurtos, fokhagymás krémet, melybe a valamit magára adó vendéglőkben friss ánizs is kerül, valamint uborka.
PIPERIESZ TIGÁNITESZ - olívaolajban sült paprika
MÉLITZÁNÉSZ TIGANITÉSZ - olívaolajban sült padlizsán
KOLOKIFÁKIA TIGÁNITÁ - olívaolajban sült cukkiniszeletek
TÖLTÖTT KÁPOSZTA - ezen ételt itt édes káposztából készítik és egy citrom-tojásból készült öntettel savanyítják tejföl helyett, nagyon finom!
TIGÁNOPSZOMO vagy TIROPITÁRI - nagyon finom sajtos lepény, előbbi kenyértésztából, utóbbi réteslapokból, mindkettő olajban kisütve, nagyon finom!
SZAGANAKI GARIDESZ - paradicsomos szaftos garnélarák
SZAGANAKI TIRI - olajban kisütött sajt, lehet feta vagy más sárga sajt
PÁTÁTÉSZ TIGÁNITÉSZ - sült krumpli
FIGYELEM: nincs minden vendéglőben minden itt leírt!!
ELŐÉTELEK avagy kicsiny tányérban felszolgált falatkák, melyeket általában a főétel előtt kihoznak és az asztalnál ülők együtt szoktak belőle lassan a bor mellé csipegetni
TIROKÁFTERI - pikáns fehér túrós krém, amolyan körözött szerűség
TIROPITÁKIA - kis sajtos vagy túrós táskák, általában a gyerekeknek nagyon ízlik
SZKORDÁLIA - fokhagymás, olívaolajas köret, általában krumpliból, ritkábban kenyérből,a krumplipüréhez hasonló állagú, ezt általában rántott halakkal fogyasztják, és főleg a rántott sózott tőkehallal. Ezen étel elképzelhetetlen szkordália nélkül. A szkordáliában nincs semmiféle tejtermék.
TÁRÁMOSZÁLÁTA - halikrakrém, általában fehér
MELITZÁNOSZÁLÁTA - padlizsánkrém
TZAZIKI - ki ne ismerné a joghurtos, fokhagymás krémet, melybe a valamit magára adó vendéglőkben friss ánizs is kerül, valamint uborka.
PIPERIESZ TIGÁNITESZ - olívaolajban sült paprika
MÉLITZÁNÉSZ TIGANITÉSZ - olívaolajban sült padlizsán
KOLOKIFÁKIA TIGÁNITÁ - olívaolajban sült cukkiniszeletek
TÖLTÖTT KÁPOSZTA - ezen ételt itt édes káposztából készítik és egy citrom-tojásból készült öntettel savanyítják tejföl helyett, nagyon finom!
TIGÁNOPSZOMO vagy TIROPITÁRI - nagyon finom sajtos lepény, előbbi kenyértésztából, utóbbi réteslapokból, mindkettő olajban kisütve, nagyon finom!
SZAGANAKI GARIDESZ - paradicsomos szaftos garnélarák
SZAGANAKI TIRI - olajban kisütött sajt, lehet feta vagy más sárga sajt
PÁTÁTÉSZ TIGÁNITÉSZ - sült krumpli
FIGYELEM: nincs minden vendéglőben minden itt leírt!!
Comments