Ez az egyik legjellegzetesebb nyári eledel Görögországban, minden vidéken készítik, más és más összetevőkkel, ízesítéssel, de alapjában ugyanúgy. Az éttermekben is általában mindenhol megtalálható. És persze én is már leírtam a receptet ITT is többek között. Most annyiban tértem el a megszokott recepttől, hogy mivel megmaradt egy adag elkészített darált hús a töltött cukkinik elkészítésekor, ezt felhasználtam. Tehát a töltelékbe beletettem a megmaradt darált húst is, így értelemszerűen kevesebb töltelékre lett volna szükségem. Az ördögi kör azonban folytatódott, mert megmaradt a töltelék fele, így másnap megint elkészítettem, szerencse voltak itthon belevaló zöldségek.
No itt az első aktuális beírás. Az utóbbi időben gyűjtögető életmódot folytatok:) Begyűjtök és elteszek:) Sajnos fügefa nincs a kertben és az udvaron. Férjem-uram semmiképpen nem akart, mert hogy olyan erősek a gyökerei, hogy később csak gondot okoznának a kertben vagy akár a ház alapjainál. Ugyanilyen okból nincsen eperfánk. Mindkettő miatt mindig szomorú vagyok, mikor eszembe jut, mert ez a két legnagyobb természetes árnyékot nyújtó nemesített fa Görögországban és annyira szerettem volna velük beárnyékolni a kertet. De végülis ami fa-dolog, azt ráhagyom, így fügefa nincs. Van viszont a környéken dögivel, úton útfélen. Nem mindegyiken van jó vagy bő gyümölcstermés, de sokszor kisebb nyeszlett fákon meglepően sok és jó minőségű füge terem.
Comments