Ma kecskesült volt sütőben.
Meglocsoltam olívaolajjal, tettem rá kis olívavaj darabkákat (ez jellegzetes "görögös" ízt ad a sültnek) a képen látható NEA FITINI fajtából, majd beraktam a sütőbe. Hagytam olyan 180 fokon lassan megsülni. A leve is jól le kell süljön, amolyan mártásosra, ezért ha esetleg a hús hamarabb megvan, letakarom alumíniumfóliával. A krumplik a citromlé miatt lassan puhulnak, nem kell félni, hogy szétfőnek.
És az eredmény:
Valahogy így kezdődött a dolog.
Ez itt, ha jól emlékszem, több lehet egy kiló húsnál. Ezt a hentes szépen nekem bevagdosta, ami csak azért nem mindig szuper ötlet, mert a csont szilánkosan törik és szedegethetjük utána. A húst ecetes vízben alaposan megmostam, majd teleszurkáltam hegyesre vágott fokhagyma darabocskákkal.
Ez itt, ha jól emlékszem, több lehet egy kiló húsnál. Ezt a hentes szépen nekem bevagdosta, ami csak azért nem mindig szuper ötlet, mert a csont szilánkosan törik és szedegethetjük utána. A húst ecetes vízben alaposan megmostam, majd teleszurkáltam hegyesre vágott fokhagyma darabocskákkal.
Jól megsóztam, borsoztam, behelyeztem a tepsibe. Nagyobb darabokra vágtam a krumplit, só, bors, paprika, olívaolaj, jól összekevertem a kezemmel, majd a hús mellé pakoltam őket. Nyakon öntöttem az egészet kb. 1-1,5 citrom levével és annyi vízzel, hogy a krumplik feléig érjen.
Meglocsoltam olívaolajjal, tettem rá kis olívavaj darabkákat (ez jellegzetes "görögös" ízt ad a sültnek) a képen látható NEA FITINI fajtából, majd beraktam a sütőbe. Hagytam olyan 180 fokon lassan megsülni. A leve is jól le kell süljön, amolyan mártásosra, ezért ha esetleg a hús hamarabb megvan, letakarom alumíniumfóliával. A krumplik a citromlé miatt lassan puhulnak, nem kell félni, hogy szétfőnek.
És az eredmény:
Comments